Loading...
Waarom een energielabel2018-07-03T13:22:29+02:00

De overheid stimuleert het energielabel als onderdeel van beleid gericht op duurzaamheid. We moeten immers ons energiegebruik terugdringen. Minder fossiele grondstoffen verbranden en overstappen op schonere energiebronnen. Energie besparen begint met het analyseren van de bestaande situatie.

Energielabel opstellen

Als u een energielabel aanvraagt, verwerken wij de eigenschappen van uw gebouw – van fundering tot nok – in een speciaal softwareprogramma. Daarbij leggen we de bouwkundige eigenschappen vast, zoals de dikte van de muren, de dakisolatie, deuren en ramen, eventuele warmtelekken, aangevuld met informatie over verwarming, ventilatie en verlichting.

Zo leggen we vast hoe (weinig) energiezuinig het gebouw is.

Aanbevelingen voor verbetering

Bij het opstellen van het energielabel kijken we ook naar de mogelijkheden om het pand energiezuiniger te maken. Voor elke maatregel kijken we naar de mogelijk te behalen daling van het verbruik.

Vervolgens kunnen we aan de hand van de actuele energieprijzen de jaarlijkse besparing berekenen. De overheid wil dat u maatregelen treft die zich binnen maximaal vijf jaar terugbetalen.

Een ambitieuze doelstelling, want dat betekent een rendement op uw investering van maar liefst 20%.

Minder energie, meer waarde

Zelfs als de terugverdientijd langer is dan vijf jaar, dan nog blijken maatregelen die uw pand zuiniger maken een uitstekende investering. Al was het maar doordat onroerend goed meer waard wordt naarmate de energierekening daalt.

Uit een recente studie van de ING en de Universiteit van Maastricht blijkt dat een groen energielabel directe invloed heeft op de marktwaarde van een kantoorgebouw.

Dat is ook logisch, want een duurzaam gebouw brengt lagere vaste lasten met zich mee, terwijl de huurders minder last ondervinden van temperatuurverschillen en tocht. Kortom: terwijl de energiekosten dalen, neemt het comfort van de gebruikers toe.

Vraag ons advies

Wij helpen u graag bij het opstellen van een energielabel, inclusief een indicatie van de maatregelen waarmee u op korte en langere termijn duurzame winst kunt boeken. Het is overigens ook mogelijk om een energie-audit te laten uitvoeren zonder een energielabel op te stellen.

Ik ben geïnteresseerd in een energie-audit!

Verken hier uw kansen