Loading...
Energie-audit2018-07-24T16:58:46+02:00

Een energielabel is er om duidelijk te maken aan kopers, huurders en gebruikers hoe (weinig) energiezuinig een gebouw, woning, appartement of winkel is. Energielabel A is top, terwijl een label G wijst op hoge energiekosten. Een slechte score suggereert wel dat er veel te verbeteren valt, maar het energielabel zegt niets over wát u zou kunnen verbeteren. Daartoe biedt Label Lab zowel het maatwerkadvies als de Energie-audit.

Minder energie en duurzame energie

De drie belangrijkste manieren om een gebouw duurzamer te maken zijn:

  1. minder energie gebruiken
  2. het rendement verbeteren van de mechanica, bijvoorbeeld een warmtepomp, koudeopslag of het beperken van de leidinglengte
  3. gebruikmaken van duurzame bronnen zoals wind, water en zon-energie

Deze drie doelen leiden er toe dat u minder fossiele brandstoffen nodig hebt om uw pand te verwarmen en te verlichten, en om uw processen te draaien. U verkleint uw CO2-footprint.

Energie-audit omvat analyse én advies

Bij het opstellen van een Energielabel stellen wij aanvullend ook maatregelen voor om uw pand relatief gemakkelijk en snel duurzamer te maken. Bij een Energie-audit is het vaststellen van het verduurzamingspotentieel en het doen van aanbevelingen geen extra service, maar het kerndoel van de operatie.

Een energie-audit omvat onder meer een verlichtingsplan, een overzicht van de zogeheten ‘Erkende Maatregelen’ (investeringen met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar) en van de mogelijkheden om over te stappen op duurzame energie.

Creatief energieadvies over alternatieve bronnen

Als energieadviseur met specialisatie duurzame energie geven wij breed advies over de reële opties voor de inzet van niet-fossiele energiebronnen. Gebruikmaken van warmtepompen en koudeopslag, mogelijke aansluiting op een warmtenet, plaatsing van zonnepanelen of het aanleggen van een groen dak. Ook de intelligente inzet van opslagmethoden kan onderdeel zijn van het energieadvies.

Label Lab is goed op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, en ook van de beperkingen daarvan. Uw Energie-audit omvat dus echt een realistisch advies, inclusief kostenplaatje.

Tijd voor een energie-audit? Wij helpen u graag!

Voor meer informatie over de energie-audit en uw mogelijkheden voor het duurzaam besparen van energie, kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel +31 (0)20 334 65 47 of vul het formulier in op onze contactpagina.

Wij vertellen u graag meer over het duurzaam besparen van energie.

Vrijblijvend gesprek over uw mogelijkheden?