Loading...
Energielabel bedrijf2018-07-03T10:31:44+02:00

Moet u een energielabel aanvragen voor een bedrijfspand? Zie het niet als een dure verplichting, maar als een interessante investering in de waarde van uw onroerend goed. Want zelfs als het energielabel een slechte score laat zien, kunt u met de juiste maatregelen op termijn flinke winst boeken.

Hoe een energielabel bedrijfspanden meerwaarde geeft

Als u voor uw bedrijfspand het energielabel aanvraagt, kan het resultaat positief of negatief zijn. Blijkt uw onroerend goed al behoorlijk ‘groen’ te zijn, dan stijgt met het aantonen daarvan direct de waarde. Een energielabel met score A, B of C betekent dat het pand voldoet aan de eisen van duurzaamheid en dus zuinig is in het gebruik.

Scoort u lager, dan is er duidelijk nog werk aan de winkel. Maar ook dan kunt u op termijn winst boeken. Veel maatregelen om panden zuiniger te maken worden (deels) vergoed door de overheid en slimme investeringen in verduurzaming verdienen zichzelf aantoonbaar binnen vijf jaar terug. Dus ook dat is een goed argument.

Concrete aanbevelingen ter verduurzaming plus de berekening van het rendement vormen een prima ondersteuning voor een hogere waardering van uw pand.

Concrete aanbevelingen bij energielabel bedrijfspand

Als u een energielabel voor uw bedrijfspand aanvraagt bij Label Lab, krijgt u als extra service naast het verplichte label ook concrete aanbevelingen voor het verbeteren van uw score. Denk aan het na-isoleren van het dak, het aanbrengen van hoogrendement glas of van een installatie om warmte terug te winnen.

Wij geven daarbij duidelijk aan welke investeringen het meest kosteneffectief zijn en wat de verwachte terugverdientijd is. In veel gevallen kunt u met deze maatregelen uw bedrijfsgebouwen minstens twee labelstappen beter maken.

Dus van F naar D, of van D naar B.

Of kies voor nóg meer advies

Als specialist in energiebeheer voor utiliteitsgebouwen kunnen wij u ook een meer uitgebreid advies geven. Zo maken we bij een zogenaamd ‘maatwerkadvies’ een overzicht van alle maatregelen die u kunt treffen voor de verduurzaming van uw bedrijfspand.

En kiest u voor een complete ‘Energie-audit’ dan brengen we tevens de zogenaamde ‘Erkende Maatregelen’ in kaart om over te stappen van fossiele brandstoffen op duurzame energie.

Zodat u in één moeite door ook voldoet aan de wet Milieubeheer.

Geen energielabel aanvragen, wel uw bedrijfspand verbeteren?

Hebt u al een energielabel of is er geen label nodig omdat u niet wilt verkopen of verhuren maar wilt u wél weten hoe u uw pand het beste kunt verduurzamen? Label Lab kan u altijd helpen met een energie-audit, voor goed inzicht in het energiegebruik in uw processen en uw pand en heldere aanbevelingen ter verbetering.

Daarbij kiezen wij natuurlijk voor de zogenaamde Erkende Maatregelen die zich volgens het Nederlands activiteitenbesluit binnen 5 jaar terugverdienen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Wij helpen u verder met uw vraagstukken